Przepisy

Bruschetta z kiełbasą jagnięcą, rozmarynem, brokułem, szałwią, czosnkiem i oliwą

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do przyrządzenia smacznej przekąski. Skusisz się na takie połączenie smaków? Wystarczy 30 minut, aby przygotować prawdziwie włoskie danie!

BRUSCHETTA Z KIEŁBASĄ JAGNIĘCĄ, ROZMARYNEM, BROKUŁEM, SZAŁWIĄ, CZOSNKIEM I OLIWĄ.

Składniki:
• 1 kiełbasa jagnięca
• 1 brokuł
• świeży rozmaryn
• szałwia
• czosnek
• oliwa
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Parzymy brokuły we wrzącej wodzie przez minutę. Na patelni podsmażamy czosnek z rozmarynem i szałwią, dodajemy kiełbasę bez skóry, doprawiamy solą i pieprzem. Tostujemy chleb i nacieramy go czosnkiem, po czym przykrywamy go składnikami z patelni.
Smacznego!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

__________________________________________________________________________
O Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Akademia Kulinarna Whirlpool mieści się w awangardowej przestrzeni kulturalno-biurowej na terenie praskiego kompleksu Soho Factory, na ulicy Mińskiej 25 w Warszawie. Włoscy gospodarze tego wyjątkowego miejsca – Marco Ghia oraz Emilliano Castagna – zapraszają na swoje wyjątkowe śródziemnomorskie warsztaty. Oferta w dużej mierze bazuje na inspiracjach kuchnią włoską, lecz znajdziemy w niej również spotkania z kucharzami specjalizującymi się w lokalnej kuchni polskiej czy przysmakach z dalekich krajów. Dodatkowy i wyjątkowym elementem są degustacje win prowadzone przez profesjonalnych sommelierów.
Akademia Kulinarna Whirlpool dysponuje nowoczesnym zapleczem kuchennym wyposażonym w najwyższej klasy sprzęty do zabudowy marki Whirlpool. Wszystkie urządzenia wyposażone są w 6.Zmysł, inteligentną technologię, która zapewnia idealną skuteczność i doskonałe rezultaty. Unikatowe wzornictwo, które idzie w parze z funkcjonalnością obsługi, dopełnia całości i sprawia, że przestrzenie Akademii Kulinarnej Whirlpool posiadają niepowtarzalny wygląd. A goście Akademii czują się tam komfortowo i wracają, by przeżyć nowe przygody kulinarne pod czujnym okiem naszych mistrzów kuchni.

Similar Posts