Przepisy

Wege party

Informacja prasowa
20 lutego 2017 r.

Wege party
Przygotowanie przyjęcia, na którym gośćmi będą również wegetarianie, wcale nie musi być trudne. Wegetariańskie przepisy bardzo często są proste i przyjemne. Jeśli odpowiednio połączymy składniki i zastosujemy aromatyczne zioła, sosy oraz inne smaczne dodatki, to stworzymy wyjątkową kompozycję przystawek, zakąsek, a nawet dań głównych.

Wegetarianizm to często nie tylko dieta, ale przede wszystkim styl życia. Dlatego jeżeli będziemy gościć osoby nie jedzące mięsa, powinniśmy przygotować dania, które mimo swojej prostoty będą wyglądały efektownie i wyjątkowo smakowały. Marka Kühne proponuje kilka przepisów, które zaskoczą każdego wege gościa.

Przystawka
Zadaniem przystawki jest zaostrzenie apetytu na danie główne. Takie właściwości mają aromatyczne przyprawy takie jak czosnek, oliwa, bazylia czy zioła prowansalskie. Przyprawić nimi możemy na przykład grzanki z papryką.

Grzanki z papryką
Składniki:
 Pieczywo pokrojone w kromki
 Ser mozzarella
 Papryka chili marki Kühne
 Czosnek
 Czarne oliwki
 Zioła prowansalskie
 Oliwa z oliwek
 Sól, pieprz
Przygotowanie:
Kromki pieczywa i paprykę podsmaż na patelni grillowej z dwóch stron. Na pieczywie połóż plaster mozzarelli, paprykę, pokrojone oliwki oraz czosnek. Skrop wszystko oliwą, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp ziołami prowansalskimi.
Danie główne
Tradycyjną lasagne można z powodzeniem przygotować również w wersji wegetariańskiej. Bezmięsna odmiana tej popularnej i lubianej potrawy może okazać się absolutnym hitem przyjęcia.

Warzywna lasagne
Składniki:
 Makaron do lasagne
 Pieczarki
 Cukinia
 Parmezan
 Papryka chili marki Kühne
 Sos Barbecue marki Kühne
 Słoiczek koncentratu pomidorowego
 Bazylia
 Sól, pieprz

Przygotowanie:
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Warzywa umyj, pokrój i podsmaż na patelni do momentu odparowania całej wody. W garnuszku wymieszaj posiekaną bazylię, koncentrat pomidorowy oraz 3 łyżki sosu barbecue. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku. Sos wlej na patelnię i jeszcze chwilę podsmaż z warzywami. Na plastrach makaronu ułóż przygotowany farsz i posyp startym parmezanem. W podobny sposób przygotuj kolejne warstwy.

Przekąska
Kiedy goście czekają na kolejne dania albo zgłodnieją przy rozmowach do późnej nocy, warto postawić na stole lekkie i proste przekąski, po które będzie można w dowolnym momencie sięgnąć. Doskonałą i zdrową wersją takich zakąsek dla wegetarian (i osób dbających o linię) będą warzywa pokrojone w słupki z sosem czosnkowym. Wystarczy umyć, obrać i pokroić ulubione warzywa (marchewkę, ogórek, paprykę itp.) i postawić obok sos czosnkowy. Możemy wykonać własny (wymieszać jogurt z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem do smaku) lub skorzystać z gotowej propozycji od marki Kühne.

Smacznego!
Więcej informacji na temat marki Kühne, znaleźć można na stronie www.kuhne.pl
Więcej informacji o Kuhne:
Kühne oferuje produkty na bazie octu na każdą okazję – m.in. octy, sosy, dressingi i pikle. Jakość marki to zobowiązanie wobec klientów i wiodąca zasada na każdym polu działalności. Charakterystyczny, doskonale wyważony smak zapewniają wyjątkowe receptury. Ręcznie zbierane korniszony, kremowe dresingi czy organicznie produkowany ocet – wszystkie, dla idealnego smaku, stworzono na bazie najlepszych składników. Najlepszym potwierdzeniem wyjątkowej jakości jest zaufanie konsumentów na całym świecie. Marka jest obecna w ponad 50 krajach. W Niemczech Kűhne znajduje się na liście 20 najlepszych marek. Jest to jedna z najstarszych firm w Niemczech, jej korzenie sięgają prawie 300 lat wstecz, dając gwarancję wysokiej jakości. W 1722 roku powstała w Berlinie mała octownia, która 40 lat później przeszła w posiadanie rodziny Kűhne. 100 lat później cesarz niemiecki Wilhelm I przyjął Kűhne w poczet dostawców Dworu Królewskiego. Od tego czasu rodzinny biznes rozwijał się i unowocześniał. Asortyment produktów był wciąż urozmaicany i rozszerzany. Po octach przyszedł m.in. czas na produkcję musztard, dressingów, sosów, kremów balsamicznych. Rozwój nigdy nie ustaje! Firma Kűhne wciąż poszukuje inspiracji i wprowadza kolejne innowacje aby usatysfakcjonować smakoszy i koneserów.

Więcej informacji o marce, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Więcej informacji o LEVANT FOODS:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł “Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – “Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Similar Posts