Biznes

Lunchbox – weź mnie na wynos!

Stefanowo, 25 września 2019 r.
Informacja prasowa

Lunchbox – weź mnie na wynos!
O czym najczęściej zapominamy w pracy? O… obiedzie. W natłoku spraw łatwo nam odłożyć go na później, które nie następuje aż do powrotu do domu. Na szczęście, na ratunek przychodzą lunchboksy. Dzięki kilku sprawdzonym patentom, szybko przygotujemy je w domu, a w pracy zjemy na ciepło lub zimno.
Jakie są najważniejsze zalety, którymi charakteryzuje się udany lunchbox? Wyróżniamy dwie. Po pierwsze, powinien być pożywny. Warto zadbać, żeby zawierał w sobie wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Równie ważne jest to, aby był szybki do przygotowania.
W końcu, ma rozwiązywać nasze problemy, a nie ich dokładać. Jak to zrobić?
Dobrze planuj zakupy
Organizacja to podstawa. Raz w tygodniu, najlepiej przed większymi zakupami, weź kartkę papieru i wypisz na niej wszystko to, co masz w lodówce. Szczególną uwag zwróć na produkty już otwarte lub te z krótkim terminem ważności, które należałoby zjeść w pierwszej kolejności. Spośród nich wybierz bazy, wokół których komponować będziesz dania. Może to być mięso, strączki czy sezonowe warzywa. Pamiętaj też o przyprawach! Zwróć szczególną uwagę na te gotowe mieszanki, np. Galeo. Na ich opakowaniach znajdziesz inspiracje i proste przepisy, które możesz wykorzystać. Na koniec rozpisz wszystko tak, aby stworzyć plan na cały tydzień. Dzięki temu nie staniesz przed dylematem co zrobić na obiad następnego dnia, a także zminimalizujesz marnowanego jedzenia. Less waste jest naprawdę fajne!
Gotuj na kilka dni
Uniwersalność sprawdza się zawsze. Kto powiedział, ze codziennie trzeba jeść coś innego? Świat nie zawali się, jeśli dwa dni z rzędu zjesz tą samą zupę. Jeśli jednak lubisz zmiany, w zaoszczędzeniu czasu pomoże ci przygotowanie jednej bazy do wielu dań. Przykład? Wystarczy, że pokroisz kurczaka na cienkie paski, doprawisz szybko gotową mieszanką przypraw, taką jak niezawodna Przyprawa do kurczaka Galeo, a następnie zgrillujesz. Dzięki temu w poniedziałek zjesz go w sałatce z grzankami, a we wtorek, np. z gotowanymi warzywami oraz ryżem.

Dla każdego coś pysznego
Lunchboks to rozwiązanie dla każdego, bez względu na dietę, upodobania czy porę roku. Wystarczy odrobina praktyki, aby równie łatwy w przygotowaniu był zarówno ten z mięsem, jak i w opcji wegetariańskiej czy wegańskiej: ze strączkami czy tofu. Jeśli stawiasz dopiero pierwsze kroki w lunchboksowym świecie, skorzystaj z gotowych przepisów czy inspiracji. Galeo serwuje obiad w trzech stylach!
• W wersji mięsnej: grillowana pierś z kurczaka, sałata z winogronami i zielonym ogórkiem w sosie vinegret, kasza pęczak z ziołami
• W wersji wegetariańskiej: makaron pełnoziarnisty z pesto (prażone pestki dyni, bazylia, oliwa i odrobina parmezanu), oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
• W wersji wegańskiej: grillowane tofu z ryżem i surówką z marchewki, octem i sezamem

Przyprawy Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych
na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour, E.Leclerc i Delikatesy Centrum w cenie ok. 1,29 zł.
O Galeo
Marka Galeo powstała w 2000 roku w odpowiedzi na ważny trend smart shoppingu obecny w Polsce i na świecie. Odpowiada na potrzeby osób, które każdego dnia samodzielnie przygotowują posiłki i szukają dobrej jakości produktów dostępnych w rozsądnej cenie. W portfolio marki znajdują się przyprawy, zioła, mieszanki przyprawowe oraz dodatki spożywcze niezbędne w każdej kuchni, dopasowane do dań najczęściej pojawiających się na polskich stołach. Galeo razem z markami takimi jak KAMIS, Ducros i Schwartz należy do światowego lidera w branży przypraw – firmy McCormick.

Similar Posts