Biznes

Kokosowe śnieżki z ciasteczek Petit Crunch

Przepis kulinarny
Kokosowe śnieżki z ciasteczek Petit Crunch

Składniki:
 8 ciasteczek Petit Crunch
 2 tabliczki białej czekolady
 4 łyżki śmietany 36%
 4 łyżki masła
 Garść posiekanych orzechów
 1 opakowanie wiórków kokosowych

Wykonanie:
1. Do małego garnka nalać 5 cm wody. Umieścić na nim metalową miskę na tyle duża aby nie wpadała do środka. Masło, czekoladę i śmietanę umieścić w garnku i podgrzewać na parze cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia i połączenia składników.
2. Dodać pokruszone ciasteczka i orzechy. Umieścić w lodówce na godzinę do stężenia. Uformować kulki o gramaturze 15 gram i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Smacznego!

Similar Posts